Als bedrijf is het van belang om actief te zijn op het internet. Je kunt namelijk veel bereiken op het internet en meer succes behalen voor jouw onderneming. Zo hebben veel bedrijven een website, waarmee ze producten verkopen aan hun klanten. Daarnaast moet een bedrijf ook veel communiceren via het internet. Dit omvat het communiceren met klanten en zakenrelaties, maar ook het communiceren met overheidsinstanties. Het communiceren met overheidsinstanties is voor bedrijven van groot belang. Je wilt immers alles goed kunnen regelen en zorgen dat er geen fouten zijn. Hierbij is het ook van belang dat het op een veilige manier gebeurt en dan is het handig om EH3 te hebben. Wat is dat nu precies? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is EH3?

EH3 staat voor eHerkenning niveau 3 en eHerkenning is een authenticatiemiddel, waarmee je jezelf kunt identificeren op het internet. Hiermee bedoelen we vooral jouw onderneming en dit kan op verschillende momenten erg handig zijn. Als bedrijf moet je namelijk goed kunnen communiceren met overheidsinstanties. Hierbij kun je denken aan het UWV, maar ook de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel. Met een eHerkenning is het een stuk veiliger om bij deze instanties in te loggen. eHerkenning heeft verschillende niveaus en ieder niveau heeft een ander veiligheidsniveau. Grote organisaties hebben vaak de behoefte om een hoge betrouwbaarheid te hebben als ze online informatie delen of transacties uitvoeren. Met EH3 is dat mogelijk en dit maakt alles een stuk veiliger en betrouwbaarder.

Dit komt doordat EH3 een tweefactorauthenticatie heeft. Dit betekent dat je moet inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord, maar ook met een aparte authenticatie methode. Dit zorgt ervoor dat je altijd veilig kunt inloggen bij de websites van overheidsinstanties. Andere gebruikers die niet gemachtigd zijn, kunnen dit niet gebruiken en dit maakt het direct een stuk veiliger.

Waarvoor wordt het precies gebruikt?

EH3 wordt onder andere gebruikt voor het inloggen bij overheidsinstanties op het internet. Dit moeten bedrijven doen om verschillende zaken te regelen. Zo wordt het gebruikt om subsidies aan te vragen, maar ook voor het indienen van de belastingaangiftes. Daarnaast kun je het ook gebruiken voor het uitvoeren van zakelijke transacties met overheidsinstanties. Dit is natuurlijk allemaal erg belangrijk en bij deze acties wordt veel gevoelige informatie gedeeld. Het is natuurlijk van belang dat deze informatie veilig wordt bewaard. Daarom is het van groot belang om een eHerkenning te gebruiken met een hoog niveau. Je bent er op die manier van verzekerd dat de informatie niet kan worden onderschept door onbevoegden.

Wil jij ook graag EH3 gebruiken voor het inloggen bij overheidsinstanties? Dan is het van belang om een aanvraag te doen bij een erkende leverancier. Je kunt een erkende leverancier eenvoudig vinden op het internet. De leverancier van eHerkenning controleert hierbij jouw identiteit en levert dan het authenticatiemiddel. Op die manier kan je alles op een veilige manier doen op het internet en dat is natuurlijk een groot voordeel. Kijk snel op het internet voor meer informatie.