Beschikbare subsidies voor de verduurzaming van je huis 

chip

Tegenwoordig zijn veel mensen bezig met het verduurzamen van hun woning. Door de vele beschikbare subsidies is het financieel aantrekkelijk om je huis beter te isoleren. 

Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om zelf energie op te wekken. ArduinoUno Zonnepanelen op het dak zijn het bekendste voorbeeld, maar er zijn ook andere manieren om je huis te verduurzamen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een warmtepomp of een mini windmolen op je dak? In dit artikel zoomen we in op isolatiemaatregelen waarvoor je subsidie kan krijgen. 

Isolatiemaatregelen waar je subsidie voor kan krijgen 

Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende subsidies en regelingen beschikbaar voor het verduurzamen van je huis. Bij een subsidie krijg je financiële steun. Deze subsidies worden meestal via de rijksoverheid, gemeente of provincie beschikbaar gesteld. Soms ontvang je geld, maar het kan ook zijn dat je belastingkorting of tegoedbonnen krijgt. 

Voor huiseigenaren bestaat een landelijke subsidie. Daaronder vallen onder andere dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, muurisolatie, vloerisolatie en driedubbel glas. Zo zijn er nog veel meer isolatiemaatregelen op te noemen. Een isolatiebedrijf of energieadviseur kan je hier meer over vertellen. Kijk voor meer info op 

sossolutions.nl. Als huiseigenaar is het in ieder geval de moeite waard om je eens te verdiepen in al deze verschillende subsides.

Voorwaarden subsidies huiseigenaren

Om subsidie te kunnen ontvangen, moet je altijd aan de voorwaarden voldoen. Dat betekent eigenlijk dat je recht moet hebben op subsidie. Het is verstandig om voorafgaand aan de aanschaf van een isolatiemaatregel even de maatregelenlijst voor subsidies na te lopen. Op het internet kan je hier informatie over vinden. Bijna elke gemeente heeft ook een energieloket waar je terecht kan met al je vragen over subsidies. Daarnaast kan je in de grote steden vaak gratis gebruik maken van energiecoaches. Deze energiecoaches zijn in staat om al je vragen te beantwoorden over isolatiemaatregelen en de bijbehorende subsidies.