De beste tips voor goedkope online marketing

Niet elk bedrijf kan het zich veroorloven om bakken met geld uit te geven aan online marketing. Als je een klein bedrijf hebt of pas net begint heb je te maken met flinke budgetbeperkingen. En juist dan wil je zorgen dat mensen jouw bedrijf leren kennen. Een onmogelijke opgave? Gelukkig niet, de meeste succesvolle online marketing is namelijk gratis. Wij geven je onze meest effectieve tips:

  • Schrijf een wedstrijd uit via sociale media.
  • Gebruik sociale media zoals facebook.
  • Ding mee naar een prijs.
  • Neem enquêtes af.
  • Publiceer positieve feedback.

 

Schrijf een wedstrijd uit via sociale media.

Mensen nemen graag deel aan wedstrijden via sociale media zoals Facebook. Dus schrijf een wedstrijd uit met een prijs en je zult zien dat er veel mensen reageren. Vraag ze bijvoorbeeld om jouw bedrijfspagina te liken. Dan heb je er in één klap heel wat volgers bij.

 

Gebruik sociale media zoals Facebook

Maak een bedrijfspagina aan op Facebook. Hier publiceer je vervolgens leuke en interessante artikelen, blogs en berichten die relevant zijn voor jouw volgers én te maken hebben met jouw bedrijf.

 

Ding mee naar een prijs

In elk vakgebied kun je wel een prijs winnen. Je krijgt dan vaak een soort logo waarmee je laat zien dat je officiële erkenning hebt voor jouw product. Hiermee creëer je geloofwaardigheid en een betrouwbaar imago.

 

Neem enquêtes af

Als bedrijf moet je altijd na blijven denken over mogelijkheden tot verbetering van je producten of diensten. Door middel van het afnemen van enquêtes kun je erachter komen wat het publiek belangrijk vindt. Op basis hiervan kun je gaan innoveren.

 

Publiceer positieve feedback

Als mensen erover denken om een product te gaan kopen zullen zij vaak op zoek gaan naar gebruikerservaringen. Daarom is het van belang dat je positieve feedback op jouw producten op internet publiceert. Hiermee kun je jouw naamsbekendheid vergroten.