De linkbuilding van een site is erg belangrijk

Linkbuilding

Steeds meer bedrijven maken gebruik van het internet. Zo hebben de meesten een site waarop trouwe bezoekers informatie van vandaan halen. Daarnaast zijn er ook steeds meer bedrijven die meer uit hun site willen halen. Zo is het mogelijk om met behulp van een site, een nieuwe doelgroep te bereiken. Als je een groter gedeelte van de markt wilt winnen, zal je bij het maken en onderhouden van je site met meerdere aspecten rekening moeten houden. Zo moet de site passen bij je bedrijf, maar daarnaast duidelijk zijn ingericht en ook een optimale snelheid hebben. Als je een site eenmaal in elkaar hebt gezet en qua snelheid en stijl hebt geoptimaliseerd, kan je kijken naar hoe je bezoekers naar je site trekt. Hiervoor is de zoekmachine optimalisatie van groot belang. Een onderdeel waar veel tijd en aandacht in gestopt dient te worden, is de linkbuilding. Zo bepaalt de linkbuilding voor een groot gedeelte het aantal bezoekers.

Linkbuilding

Hoe zorg je voor een goede linkbuilding

Als je meer bezoekers op je site wilt trekken, is het dus belangrijk dat de linkbuilding goed is. Toch is dit voor mensen die hier nooit mee werken een onbekend begrip. Wanneer we het hebben over linkbuilding, gaat het om hoe pagina’s naar elkaar doorlinken. Bij linkbuilding kan er onderscheid gemaakt worden tussen interne en externe linkbuilding. Interne linkbuilding betreft het linkprofiel dat aanwezig is tussen pagina’s onderling op de eigen website. Een sterk intern linkprofiel creëren vraagt om enige vakkennis. Naast interne linkbuilding is er ook nog externe linkbuilding. 

Linkbuilding

Externe linkbuilding

Bij externe linkbuilding gaat het om de onderlinge links tussen verschillende sites. Het is hierbij belangrijk dat je sites inschakelt die door Google worden gezien als waardevolle sites. Als deze sites naar jouw site linken, komt er voor Google over alsof jij iets ergs goeds op een bepaalde pagina hebt staan. Dat vergroot de waarde van een pagina en daarmee de score in bijvoorbeeld Google. Naast dat er sites naar jouw pagina’s linken, is het ook belangrijk dat je zelf ook linkt naar andere sites. Zo zorgt dit ook voor een positief effect op je score in Google. Zorg er daarom voor dat beiden in orde is en kom alleen al met behulp van linkbuilding stukken hoger in Google.Linkbuilding