De veiligheid van je medewerkers

Omdat je als werkgever graag wilt dat je werknemers in een veilige omgeving kunnen werken, is het wijsheid om ze deel te laten nemen aan veiligheidstrainingen. Zodat er in het geval van een incident op de werkvloer altijd iemand aanwezig is om te helpen en de veiligheid van de mensen gewaarborgd is. Bij G4S kun je een dergelijke training volgen, die bestaat uit de onderdelen bedrijfshulpverlening (BHV) en eerste hulp bij ongelukken (EHBO).

Taken BHV-ercase-rabobank
Een BHV-er is de eerste persoon die in het geval van een incident ter plekke kan zijn, nog voordat de professionele hulpverleners arriveren. Het is de taak van de BHV-er om er voor te zorgen dat iedereen gewaarschuwd wordt als er iets gebeurd is en, indien nodig, er voor te zorgen dat de werkvloer zo snel en veilig mogelijk ontruimd wordt. Ook zorg je er als BHV-er voor dat je eerste medische hulp kunt verlenen aan de slachtoffers maar ook dat jij de persoon bent die met de hulpdiensten communiceert als deze ter plekke zijn. Zodat zij ook weten wat er aan de hand is en wat ze kunnen doen.

EHBO
De medische hulp die je verleent kan uit verschillende onderdelen bestaan die je leert bij een EHBO cursus. Zo leer je hoe je een verband en andere hulpmiddelen kunt aanleggen, maar ook het werken met een defibrillator komt aan bod. Je leert hoe te handelen bij verschillende ongevallen, en ook hoe je de vitale functies van de gewonden kunt checken.

Verschillende cursussen
Als je een cursus wilt volgen zijn hier voor zowel BHV als EHBO verschillende mogelijkheden bij G4S. De cursussen verschillen in prijs en duur en kunnen op een van de locaties van G4S zelf gevolgd worden. Het is ook mogelijk een cursus te laten geven op de eigen werkvloer. Er kan gekozen worden voor basistrainingen als de werknemers nog geen certificaat voor één van beide onderdelen hebben. Het na de training behaalde certificaat is twee jaar geldig voor EHBO en één jaar voor BHV en dient daarna verlengd te worden met behulp van een herhalingscursus.