De verschillende gratis seo tools die jij kan gebruiken

gratis seo tools

Online vindbaarheid is erg belangrijk, hierdoor is er dan ook veel vraag naar dit soort diensten en kom je als bedrijf met een website er onderhand niet meer onderuit. Je kan namelijk een prachtige website hebben met producten en informatie maar als niemand deze website gaat vinden kan je net zo goed geen website hebben. Omdat er zoveel websites zijn zou je wel aan seo moeten doen, in veel gevallen is jouw website haast niet vindbaar via een gewone zoekopdracht. Seo staat voor search engine optimization, dit betekent het optimaliseren en het inspelen op google waardoor jouw website beter vindbaar is voor een potentiële bezoeker via een zoekopdracht. Wanneer Iemand bijvoorbeeld sportschool Arnhem zoekt wil je natuurlijk wel dat jouw sportschool hier ook in voorkomt, hiervoor kan je gratis seo tools gebruiken die jou helpen rondom seo en nemen dan ook veel werk uit handen. Met een klein beetje kennis van seo of de uitleg van een bepaalde tool kan jij geheel zelf aan de slag met het optimaliseren van je website voor google en hoef je hier dan ook geen geld aan uit te geven. 

On-page seo 

In veel gevallen is er veel werk aan de winkel wanneer je zelf jouw website hebt gemaakt en nog nooit wat aan seo hebt gedaan. Wanneer een website niet seo vriendelijk is kan je verschillende gratis seo tools gebruiken die je kan koppelen aan je web builder, in veel gevallen wordt WordPress gebruikt. Via deze web builder kan je een plug-in installeren die gemaakt is om alle fouten van jouw website aan te geven en hem zo seo vriendelijk te maken. Een van de meest gebruikt es de Yoast SEO plug-in, je hebt echter nog een paar andere die je kan gebruiken. 

Off-page seo 

Wanneer Je website helemaal seo vriendelijk is gemaakt kan je eens gaan kijken naar seo buiten je website zelf, hiervoor kan je bijvoorbeeld een zoekwoord analyse aanvragen via gratis seo tools waardoor je vervolgens weer je teksten kunt aanpassen en zo meer zoekwoorden kunt verwerken. Hiernaast zou je ook externe links kunnen checken via een backlink checker en vervolgens linkbuilding op starten. 

Uitbesteden 

Alhoewel je via gratis seo tools een groot deel rondom seo kunt doen kan het soms ook handig zijn om je seo en online marketing uit te besteden. Door de hulp in te schakelen van een bedrijf wat hierin is gespecialiseerd hoef jij zelf geen tijd er in te steken en wordt er vaak ook sneller en beter resultaat behaald. Hier betaal je natuurlijk wel voor maar dit is in veel gevallen een goede investering aangezien dit veel naamsbekendheid oplevert en dus ook meer bezoekers. Hoe hoger op jij namelijk op een zoekopdracht staat hoe meer bezoekers je dan ook zou krijgen op zo’n zoekopdracht.