Dit moet je weten over VW tuning

Wil je het beste uit jouw auto halen en daarom overgaan op VW tuning? Dan is het goed om je hier verder in te verdiepen. Het is namelijk een werkzaamheid waar je veel voordelen aan kunt behalen als je dit door een professional uit laat voeren. Een geoptimaliseerde auto is daarbij ook veel veiliger. Voordat de werkzaamheden uitgevoerd worden, moet je bekijken welke professional dit voor jou kan doen. EQ Performance is een bedrijf dat hier volledig in gespecialiseerd is en jou altijd een goede auto kan geven. Maar wat moet je er allemaal over weten? 

Beter functioneren met VW tuning 

VW tuning is de term die gebruikt wordt voor de motormanagement optimalisatie van de Volkswagen. Het doel hiervan is om de motor zuiniger, soepeler, sneller en krachtiger te maken. Als je jouw auto aanschaft, heeft de fabrikant namelijk een veiligheidsmarge ingecalculeerd. Deze marge zorgt ervoor dat de auto zelfs onder extreme omstandigheden goed blijft functioneren. In Europa zijn deze omstandigheden echter goed te noemen, waardoor de marge iets meer opgerekt kan worden door de chiptuning uit te voeren. Daarbij wordt er geen schade aangebracht aan de motor en zal deze altijd kunnen blijven werken. 

Nieuwe gegevens op de chip gezet 

Voor de VW tuning wordt gekeken naar de Electronic Control Unit. Deze unit regelt de verhoudingen tussen lucht en brandstof, de injectie en het ontstekingstijdstip. Dit zijn allemaal functionaliteiten van parameters. Denk hierbij aan de temperatuur en dichtheid van de lucht, het toerental, de accuspanning en de stand van het gaspedaal. Bij een turbomotor hoort hier ook de laaddruk bij. Deze gegevens staan allemaal op een chip. De opgeslagen informatie van de fabrikant wordt tijdens de werkzaamheden vervangen door geoptimaliseerde gegevens. Dit zorgt voor een beter vermogen van de motor en het verhogen van het koppel. 

Ga voor een flinke kostenbesparing 

Dankzij de VW tuning krijg je een hoger vermogen, wat ervoor zorgt dat iedere rit vlotter en aangenamer gaat verlopen. Dit levert jou meer op dan alleen een beter presterende auto. Zo zal ook het brandstofverbruik aanzienlijk gaan verminderen. Tijdens het gasgeven kan het toerental flink omhooggaan. Dit gaat naar beneden, waardoor je minder brandstof nodig hebt. Het levert dus ook een kostenbesparing op wanneer deze werkzaamheden uitgevoerd zijn. Je gaat het direct merken wanneer je jouw auto de garage uitrijdt en op de lange termijn ook door minder vaak te stoppen bij het tankstation. 

Begin direct met de werkzaamheden 

Als je denkt dat jouw auto geoptimaliseerd kan worden met VW tuning is het goed om contact op te nemen met een professional. Deze kan jou dan alle informatie geven die je nodig hebt en jouw vragen beantwoorden. Daarna wordt de afspraak ingepland om de werkzaamheden uit te voeren en ervoor te zorgen dat jouw auto binnen een korte tijd weer helemaal naar wens is. Na de werkzaamheden van chip tuning rijdt jouw auto weer als nieuw en ben je van alle gemakken voorzien die jouw auto met zich meebrengt. Het zal altijd lonen.