Eenvoudig interactieve video maken

Interactieve video is een goede manier om je publiek te bereiken. Eigenlijk maakt het niet uit welke doelgroep je publiek is. Niet ieder bedrijf heeft echter de vaardigheden in huis om zelf een interactieve video te maken. Het is namelijk niet heel eenvoudig om dit zelf te doen. Gelukkig zijn er oplossingen die het voor jou eenvoudig maken om interactieve video te maken en te plaatsen op verschillende platformen en sites. Zo bereik je elke doelgroep die je moet bereiken. We vertellen je meer over het nut van interactieve video, platformen voor interactieve video en hoe het werkt. 

Waarom interactieve video?

Interactieve video is een volgende stap van video. Bewegende beelden blijven mensen beter bij dan stilstaande beelden en tekst zorgt bij de meeste mensen helemaal dat ze snel afhaken. Het zorgt dat je je kijkers geïnteresseerd houdt. Dat lukt het beste met video vandaag de dag. Met interactieve video ga je een stap verder. De kijker kan namelijk zelf keuzes maken in de video. Ideaal voor trainingsdoeleinden, maar ook om je bezoekers of doelgroep te informeren bijvoorbeeld. In interactieve video blijven kijkers langer hangen dan gewone, passieve video. Je bereikt er zodoende meer mee.

Platformen

Niet alle platformen zijn geschikt voor interactieve video. Veel kanalen bieden bijvoorbeeld alleen de optie om je video te uploaden. Het interactief maken moet vaak per kanaal gebeuren en is dus best wel eens lastig. Daarom is het handig om een externe partij in te schakelen. Zij zorgen dat al je knoppen werken op alle kanalen. Je wil waarschijnlijk je interactieve video op YouTube of andere social media kanalen plaatsen. Zo’n partij zorgt dat je de video daar net zo kunt laten werken als op je eigen site. 

Wat kun je met interactieve video?

In een interactieve video kan de kijker keuzes maken. Dat betekent dat je meerdere verhaallijnen moet creëren in je videovorm. Een keuze voor optie A, B of C in een verhaallijn is één van de mogelijkheden die je in een interactieve video kunt verwerken. Maar er zijn nog meer interacties mogelijk. Bijvoorbeeld een link naar een andere video of pagina of site of een pop-up. In de pop-up kun je bijvoorbeeld een vraag stellen met antwoordopties of de kijker iets laten typen. Er is dus van alles mogelijk. 

Tip: HiHaHo