locker 2

Het is misschien wel de grootste mysterie van het gehele universum. Waar had jij nou je sleutels gelaten? Waar is je jas precies wanneer je het nodig hebt? De meer interessante vraag is waar berg jij je spullen op? Het is namelijk iets wat iedereen meerdere keren in zijn leven doet en toch lijken we er met zijn allen niet zo goed in te zijn. Sommige mensen bergen spullen op in hun overvolle kast en andere bergen spullen op in lockers met pincode. Hoe komt het nou dat wij hier niet zo goed in zijn en wat kunnen we verbeteren?

Hoe komt het dat we hier niet goed in zijn?

Zoals een hele hoop vraagstukken over de werking van de mens moet van tevoren gezegd worden dat dit een complexe vraagstuk is. De mens is een erg snel verstrooid wezen en dat zorgt ervoor dat wij van instinct snel dingen kunnen vergeten. Alhoewel een hele hoop dieren dit ook hebben is dit voor hen minder erg aangezien deze wezens niet zoveel spullen hebben net zoals wij. Mensen hebben een hele hoop spullen die ze moeten opbergen en waarvan ze ook moeten onthouden waar ze het gelaten hebben. Dit kan er dan snel voor zorgen dat de mens door de bomen het bos niet meer kan zien en dat kan vergeetachtigheid veroorzaken.

Wat kunnen we verbeteren?

De handigste optie zou zijn om net zoals de dieren gewoon niet zoveel dingen te hebben die je moet opbergen. Maar aangezien dat eigenlijk voor niemand een optie is zijn er ook nog andere dingen die je kan doen. Zo kun je bijvoorbeeld dingen kopen waar je spullen in kan opbergen. Een mooie eiken kast is bijvoorbeeld een erg goed voorbeeld hiervan. Maar meerdere lockers met pincode kunnen ook goed van pas komen in de strijd tegen rommel en vergeetachtigheid. Zo zijn er nog tig van dingen te bedenken die men zou kunnen kopen om spullen in op te bergen. Zolang je bijhoudt waar je al je spullen opbergt, zal dit geen probleem zijn.