Hoe kies je jouw cafe meubilair?

SuperSeat

Het aanschaffen van cafe meubilair kan best een toffe uitdaging zijn. Bij het inkopen van jouw meubels zal je een aantal factoren in acht moeten nemen. Je zult de omgeving van je café niet moeten uitsluiten. Daarnaast zal je een indicatie moeten hebben van de doelgroep en de thema’s die je aan de stijl van je café kunt koppelen.

Doelen

cafe meubilair

De doelen van vele café houders zijn vervat in slogans en motto’s. Je zult met het aanschaffen van jouw meubels de gestelde doelen en de overige attributen in acht moeten nemen waardoor de gewenste sfeer voor de klant voelbaar wordt. Enkele café doelstellingen, los van een succesvol verdienste, zijn: het zetten van een trend, het stimuleren van sociaal contact en het verkrijgen van status.

trendsetter door persoonlijkheid

Vele caféhouders brengen een stukje van hun persoonlijkheid naar binnen. Dit is te merken aan de type cafémeubels en de gebruikte kleuren en prints. Dit kunnen ouderwetse, nieuwerwetse meubels of een combinatie daarvan zijn die gepimt zijn geworden. Dankzij de hedendaagse technologie met printmogelijkheden zie je steeds vaker meubels met een aparte print.

Sociaal contact opgang brengen

Tafel

We bevinden ons in een tijd waar sociaal contact voor een groot deel virtueel plaatsvind. Men is er minder op uit om elkaar te ontmoeten of te leren kennen. Dit is dan ook de reden waarom café houders steeds vaker lange café banken en tafels aanschaffen waar men kan aanschuiven. Het doel is er op gericht, het sociaal contact te stimuleren. De banken hebben dan ook een warme uitstraling.

Status

Met de nieuwste trends wenst men soms status te verkrijgen. Men schaft dan ook de modernste meubels aan die je van de nodige comfort voorziet. Denk maar aan de industrial look waarbij café meubels zijn voorzien van veel staalwerk zoals buizen en pijpen. Natuurlijk is er voor ieder wat wils op de markt te verkrijgen en zullen de doelen en thema’s van grote invloed zijn op het bepalen van de cafémeubelkeuze.