Hoe oorfauteuils te gebruiken in de decoratie

Oorfauteuils, symbool van comfort en elegantie, maken deel uit van de woninginrichting sinds het oude Egypte, toen zij door farao’s werden gebruikt.

Werden oorfauteuils aanvankelijk beschouwd als meubilair voor de elite, geassocieerd met vorsten en edellieden, tegenwoordig zijn ze dankzij de industriële productie voor iedereen toegankelijk en zijn ze een begeerlijk voorwerp in decoraties geworden.

Oorfauteuils als aanvulling op de decoratie

De klassieke fauteuils hebben het vermogen om een gewone omgeving om te toveren in iets spectaculairs.

Bij het organiseren en voorbereiden van een decoratieproject zoeken we vaak naar iets moois, eigentijds, maar dat ook zijn stijl niet verliest in een korte tijd.

In dit verband kan de fauteuil verschillende kleuren krijgen of meer in het oog springende details.

Woonkamer

Wanneer je een woonsfeer wilt creëren en je niet veel ruimte hebt, kunnen oorfauteuils voor deze ruimte worden aangepast.

Het is niet nodig om een traditionele bank te hebben, maak gewoon een opstelling met fauteuils en vul het tafereel vervolgens aan met andere decoratieve voorwerpen.

Eetkamer

Een andere zeer modieuze toepassing voor klassieke fauteuils in de decoratie is in de hoofdeinden van eettafels. De opstelling met stoelen en fauteuils wordt steeds meer overgenomen door binnenhuisarchitecten en decorateurs.

De aanbeveling voor dit gebruik is dat men zich zorgen maakt over de stof die in de zetels zal worden gebruikt, want naast het grotere gebruik zal de fauteuil voortdurend worden blootgesteld aan voedsel en dranken.

In sommige gevallen wordt een speciale behandeling van de stof aanbevolen, zoals antibacterieel en hydrofoob (waardoor het binnendringen van vloeistoffen wordt voorkomen).

Slaapkamer

Een comfortabele en elegante fauteuil naast het bed is een luxe in de inrichting. Naast het praktische nut van een ruimte om te zitten, een boek te lezen of zelfs te telefoneren met privacy.

Vaak is er een ruimte over in de slaapkamer en daar past de fauteuil perfect.

Als de fauteuil bestemd is voor de babykamer, zoek dan naar opties die comfort hoog in het vaandel dragen en een stof hebben die gemakkelijk schoon te maken is. Kussens en poefs kunnen een onmisbare aanvulling zijn op dit model.