Hoe ziet een bedrijfshypotheek er doorgaans uit? 

Als je een bedrijfspand wilt gaan kopen, heb je hier al bedrijf vaak een hypotheek voor nodig. Dit is vergelijkbaar met een hypotheek die je als persoon afsluit voor het kopen van een huis, alleen dan net iets anders. Hoe ziet een bedrijfshypotheek er doorgaans dan precies uit? 

Wat is een bedrijfshypotheek? 

Een bedrijfshypotheek is simpel gezegd een zakelijke lening om een bedrijfspand aan te schaffen of te verbouwen. Het lijkt dus op een particuliere lening, maar wel met enkele verschillen. Zo worden er iets andere voorwaarden gesteld aan het verkrijgen van een bedrijfshypotheek. Zo gaat het bijvoorbeeld vaak om hogere bedragen en worden er naar andere cijfers gekeken.  

Hoe verkrijg je een bedrijfshypotheek? 

Als je een bedrijfshypotheek wilt aangaan, dan is het belangrijk om eerst het een en ander op een rijtje te zetten. Als eerst ga je natuurlijk op zoek naar een pand wat je wilt kopen of het bedenken hoe je het huidige pand zou willen verbouwen. Hierbij maak je een berekening wat je hiervoor nodig zou hebben financieel. 

De volgende stap is kijken of het haalbaar is. Hierbij kun je online bij bedrijfshypotheek.nl een gratis haalbaarheidscheck doen. Zo kun je direct inzicht krijgen wat er haalbaar is voor je bedrijf en wat je eventueel aan bedrijfshypotheek kunt krijgen. Ook kun je op bedrijfshypotheek.nl een gratis persoonlijk gesprek aangaan. Hierbij krijg je direct advies op maat.  

De bedrijfshypotheek aanvragen 

Het aanvragen van de bedrijfshypotheek kan ingewikkeld lijken. Je kunt dit dan ook het beste bij bijvoorbeeld bedrijfshypotheek.nl doen. Na het adviesgesprek weet je direct waar je aan toe bent. Ook wordt er goed berekend hoeveel je kunt lenen en hoeveel eigen geld je moet inleggen. Zo kun je bij een bedrijfshypotheek namelijk maximaal 90% van het bedrag lenen. De andere 10% moet uit eigen vermogen komen.  

Na dit advies op maat, worden altijd het de rente, maandelijkse aflossing en maandlasten met je besproken. Hierna denkt bedrijfshypotheek.nl ook graag met me voor het aanvragen van de hypotheek. Zij werken samen met zo’n 50 geldverstrekkers. Zo kan er altijd rekening gehouden worden met de eigen voorkeur en de maandlasten, rente en het maximaal te lenen bedrag. 

Zo helpen ze je ook verder en koppelen ze je aan een bank. Bij deze bank sluit je uiteindelijk de bedrijfshypotheek af. Ook hier zullen ze je bij helpen en al je vragen kunnen beantwoorden. Het afsluiten van een bedrijfshypotheek is zo makkelijk en snel geregeld.