Je bedrijf een naam geven? Volg deze drie tips!

Een nieuwe bedrijfsnaam bedenken kan lastig zijn. Je wilt iets dat je bijblijft, uniek is en je merk goed vertegenwoordigt. Hij moet gemakkelijk uit te spreken en te spellen zijn, en de juiste gevoelens oproepen als klanten hem horen. En bovendien moet je ervoor zorgen dat iemand anders het niet al gebruikt! Maak je geen zorgen – wij hebben een aantal goede adviezen om je te helpen de juiste naam voor je bedrijf te bedenken.

Brainstormsessie

Verzamel je team bij elkaar en brainstorm ideeën voor je bedrijfsnaam. Schrijf elk idee op, hoe vergezocht het in eerste instantie ook klinkt. Je weet nooit wanneer de inspiratie toeslaat, dus schrijf zelfs de gekste ideeën op! Nadat je een lijst met ideeën hebt opgesteld, kun je die beperken door namen weg te strepen die niet echt bij je merk passen of te moeilijk te spellen of uit te spreken zijn.

Controleer online beschikbaarheid

Als je eenmaal een paar namen in gedachten hebt, moet je snel online kijken of andere bedrijven die namen al hebben genomen of dat ze beschikbaar zijn voor gebruik als domeinnaam (URL). Als de exacte URL bezet is, kun je variaties proberen zoals het toevoegen van streepjes tussen de woorden of het toevoegen van een “de” voor de naam; het is echter het beste om creatief te worden en indien mogelijk helemaal een andere naam te bedenken, zodat er geen verwarring ontstaat tussen jezelf en andere bedrijven.

Denk op lange termijn

Denk bij het kiezen van een nieuwe bedrijfsnaam na over de toekomstmogelijkheden van je bedrijf en hoe deze naam past in wat je wilt dat je merk over tien jaar is. Is de gekozen naam er een die na een aantal jaren nog steeds werkt? Zijn er negatieve connotaties aan verbonden die later verwarring kunnen veroorzaken of je reputatie kunnen schaden? Als je deze dingen nu in overweging neemt, kan dat je later kopzorgen besparen!

Conclusie

Uiteindelijk komt het kiezen van een bedrijfsnaam neer op persoonlijke voorkeur, maar we hopen dat deze drie tips je zullen helpen met een nieuwe bedrijfsnaam bedenken! Denk eraan – neem de tijd om verschillende opties te bedenken; controleer of die namen online beschikbaar zijn; en bedenk of die namen passen bij waar je bedrijf over tien jaar zou kunnen staan. Veel succes!