Met Cloud Software maakt alles eenvoudig

De aardbol is door cloud computing, aanwezigheid van data en pc’s geheel anders. Cliënten en zelfs vakmensen geloven bij vlotte analyse van gegevens uit zowel interne als externe bronnen bijv. nog best vaak aan langlopende, hardware intensieve en om deze reden peperdure projecten. mobile-sec

Realiteit Cloud Big Data

De werkelijkheid is dat dit soort technologie met een een drietal klikken voor alle personen toegankelijk is. Door social media, echter ook door het feit dat steeds meer organisaties hun gegevens online beschikbaar maken, is het steeds eenvoudiger om iets met al die big data te doen.

Predictive Cloud Analyticsnetwork-virtual

Een luchthaven ziet bijvoorbeeld op basis van bluetooth-gegevens nauwkeurig waar hun reizigers zijn, heeft alle kennis van vliegtuigmaatschappijen, van de parkeerplaats, noem maar op. Het koppelen van al die data maakt het mogelijk om voorspellende analyses rond passagiers te bedenken of andere leuke zaken te doen. Financiële  instellingen kunnen op basis van interne en externe gegevens verbeterde risicoafwegingen doen. Het goede is dat de hiervoor nodige technologie momenteel in de cloud aanwezig is.

IBM BluemixStopping-Zero-Day-Exploits--For-Dummies_620x120

Een platform als IBM Bluemix, maakt het mogelijk om op basis van een abonnement cloud analyses te draaien of andere applicaties te ontplooien. Systemen worden bovendien zo verstandig, dat de aard en structuur van data er nauwelijks meer toe doet. Zelfs uit een willekeurige spreadsheet kan een systeem nog nuttige dingen halen, en weer koppelen met eigen data zodat de vergaarde kennisgeving steeds rijker wordt. Eveneens zijn er volop vernieuwde big data oplossingen in de cloud te bedenken.

Voor meer informatie over Cloud Computing Nederland.