Met deze software maak je een beter rooster

workforce-management-inzetten

Het maken van een goed en efficiënt rooster is voor veel bedrijven zeer lastig. De hr afdeling heeft er namelijk zijn handen vol aan. Ze moeten rekening houden met de beschikbaarheid van de werknemers, vakantiedagen en andere onvoorspelbare situaties. Echter moet al het werk goed worden uitgevoerd. Wanneer de planning niet klopt kan het voorkomen dat de werkzaamheden niet op tijd worden uitgevoerd of dat de juiste man niet op de juiste plek staat. Uiteindelijk kan dit leiden tot een omzetverlies of hogere kosten. Een goed rooster maken is dan ook van levensbelang. Om de personeelsbezetting het beste te laten verlopen geven we je vandaag een aantal handige tips.

Gebruik een workforce management systeem

Maak jij nog altijd het rooster met behulp van Excel en zit je nog altijd zelf urenlang de juiste sheets te maken? Dit kan vandaag de dag vele malen effectiever. Tegenwoordig beschikken we namelijk over genoeg technische snufjes die ons helpen bij het inplannen van de personeelsbezetting. Een van de beste software van dit moment is een workforce management systeem. Dit is een allesomvattend systeem waarin je het gehele rooster kunt realiseren. De software houdt tekens rekening met de hoeveelheid werkzaamheden, de beschikbaarheid van de werknemers en kan zelfs zo worden ingesteld dat er wordt bespaard op arbeidskosten. Ook hebben werknemers via het systeem direct invloed op het rooster.

Ga aan de slag met traffic management

Een rooster waarin geen rekening is gehouden met de wensen en behoeften van de werknemers is zonder twijfel een van de meest voorkomende ergernissen op de werkvloer. Werken met een traffic management systeem voorkomt dit. Een traffic management systeem is een systeem waarin binnen de software één centrale plek wordt aangeduid waar collega’s onderling met elkaar kunnen communiceren. Werkgerelateerde vragen kunnen dan ook hier worden gesteld en worden beantwoord. Tevens kunnen diensten vanaf hier worden geruild en worden tegelijkertijd alle medewerkers hiervan op de hoogte gebracht. Dit systeem zorgt dus voor een hogere tevredenheid en een efficiëntere werkwijze.