Online boekhouden: meegaan met de tijd

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zoveel mogelijk papierloos zaken te doen en één onderdeel hiervan is online boekhouden. Het is tegenwoordig ook eigenlijk niet meer nodig om alles uit te printen en in mappen te bewaren. Het is mogelijk om je papieren digitaal op te slaan in plaats van fysiek op de plank. Ook vragen steeds meer klanten voor een factuur online, in plaats van via de post. Online boekhouden is dus helemaal van deze tijd.

De voordelen van online boekhouden

Online boekhouden gebeurt via een boekhoudprogramma. Het gebruikt het internet om de informatie te bewaren. Zo lang je regelmatig het password veranderd zijn goede programma’s voldoende beveiligd en je data is beschermd. Online boekhouden heeft vele voordelen:

  • Je hebt overal toegang tot je boekhouding, ook als je in beweging bent of thuis. Zo lang je beschikking hebt over een internetverbinding en je gebruikersnaam en passwoord weet kun je inloggen.
  • Je kunt je boekhouder of je professionele back-up toegang geven tot het programma.
  • Alle data wordt automatisch bewaard en geback-upt.
  • Je bent milieuvriendelijker.
  • Je maakt plankruimte vrij.
  • Je bespaart tijd, omdat de gegevens die je invoert automatisch door het programma worden verwerkt.

Online boekhouden iets voor jou?

Er zijn natuurlijk ook problemen met online boekhouden. Zo heb je geen toegang als er een internetstoring is en kan het eng zijn jouw gevoelige informatie op het internet te zetten. Of online boekhouden de volgende stap is voor jouw onderneming, kun alleen jij bepalen.