Op zoek naar nieuwe velgen voor je Volkswagen?

Vaak als je een nieuwe auto koopt worden de standaard meegeleverde Volkswagen velgen en banden onder je auto gezet. Een van de redenen die je kan hebben voor het verwisselen van deze velgen is door een auto ongeluk(je), slijtage of simpelweg smaak verschil. Zo kan het zijn dat je op zoek bent naar een betere wegligging of een sportieve look.

Het vervangen van je velgen

Het plezierig rijgedrag wordt veelal beïnvloed door de juiste velgen. Een Volkswagen wijdt nou eenmaal het fijnst op de juiste Volkswagen velgen.

Voor een sportieve look wordt er vaak gekozen om licht metalen velgen onder de auto te laten plaatsen. Dit trekt de aandacht van voorbijgangers.

Een ander voorbeeld van de toepassing van lichtmetalen velgen is de invloed op het weggedrag. De keuze van velgen voor je Volkswagen spelen een grote rol voor de werking van de ophang, het remsysteem en ook nog eens de stijfheid van de wielen.

Het is belangrijk om te kiezen voor originele volkswagen velgen, zo houd je het optimaal functioneren van de auto in combinatie met de velgen op hoog.

Verschillende mogelijkheden

Nog een andere optie is de keuze van verschillende inch maten. Hoe groter de maat van de velgen, hoe stijver het rijgedrag van de auto. Iets om vooruit te kijken mocht er gekozen worden voor grotere velgen ten opzichte van de originele maat. Is dat de kilometerstand en de snelheid niet perfect kunnen kloppen op de teller.

Een veel voorkomend fabeltje is dat lichtmetalen velgen een stuk lichter in gewicht zouden zijn dan stalen velgen. Wel zijn lichtmetalen velgen een stuk duurzamer. Het oppervlakte van lichtmetalen velgen vervormt namelijk minder snel, dit voorkomt vroegtijdige slijtage. Aluminium heeft namelijk een grotere flexibiliteit dan staal. Door de verhoogde plasticiteit van het aluminium kan de druk beter geabsorbeerd worden. Voor professionele banden en velgen kan je bij ons terecht.