Een grote trend binnen de financiële wereld is geld lenen van particulieren. Zo zijn er steeds meer platforms waarbij mensen betrouwbaar geld kunnen lenen van particulieren. Alles gaat volgens de wet en er zijn geen nare verrassingen.

 

Indien je in aanmerking wilt komen voor een lening van particuliere investeerders, zul je je in moeten schrijven bij een online platform voor particulier lenen. Je doet een kredietaanvraag en je vult alle gegevens in. Wanneer de inschrijving voltooid is, zal men bij het BKR toetsen of je wel voldoende kredietwaardig bent.

 

Maar wat als ik een negatieve BKR toetsing heb?

 

Ook dan is het in sommige gevallen nog best mogelijk om een lening te krijgen. Het hangt voornamelijk af van het risico en het soort achterstand wat u eventueel achter bent gelopen. Aan de hand van je kredietscore wordt ook de rente bepaald, maar de rente is daarnaast ook afhankelijk van je overige financiële gegevens.

 

Wanneer je bij een bedrijf particulier geld gaat lenen, dan kijkt men ook vaak naar je risicoprofiel van Graydon. Dat profiel bestaat uit uw betalingsinformatie en financiële cijfers van uw bedrijf. Dit profiel geldt ook voor leningen bij banken. Maar er zijn ook mogelijkheden om geld te lenen van particuliere mensen voor een project die u wilt doet, of voor het starten van een nieuwe onderneming.