Re-integratie tweede spoor traject

Bij reintegratietweedespoor.nl zit je goed als je zoekt naar volledige en persoonlijke begeleiding in een tweede spoor re-integratietraject. Elke twee weken wordt er fysiek afgesproken met een vaste trajectbegeleider. De spreeklocatie zal in de regio van de werknemer zijn en er wordt daarnaast een dossiercheck uitgevoerd door een arbeidsdeskundige. Ook krijg je toegang tot de speciale vacaturezoekmachine van reintegratietweedespoor.nl. Er is ondersteuning tijdens het UWV-bezoek en de WIA-aanvraag. Tijdens het intakegesprek wordt alles uitgebreid besproken en dit wordt tevens vastgelegd in een verslag. Kernwaarden van reintegratietweedespoor.nl zijn snelheid, daadkracht en duidelijkheid. De doorlooptijd is kort, de benadering persoonlijk en er worden deskundige adviseurs betrokken. Een oriëntatiegesprek kun je vrijblijvend aanvragen.

Aandacht voor de werknemer

De kleinschaligheid van reintegratietweedespoor.nl maakt persoonlijke aandacht voor de werknemer mogelijk. Er wordt tijd besteed aan het zoeken naar waar de werknemer energie van krijgt, wat hem of haar drijft in het werk, en waar rust gepakt kan worden voor de betreffende persoon. Samen zoeken zij kansen en beperkingen voor de werknemer in een toekomstige werkomgeving. De vaste trajectbegeleider is in staat de werknemer persoonlijk zodanig te leren kennen, zodat er gericht gezocht kan worden naar een passende nieuwe werkplek. Dat is een plek waar de werknemer tot zijn of haar recht zal komen.

Re-integratie tweede spoor of eerste spoor

Bij werknemers die langdurig niet hebben kunnen werken, worden re-integratie trajecten ingezet. In eerste instantie wordt gezocht naar een plek binnen het bedrijf in een alternatieve functie. Dit is een eerste spoor re-integratietraject. Als dit geen optie blijkt te zijn, wordt een re-integratie tweede spoor ingezet. Hierbij wordt gericht op herplaatsing bij een ander bedrijf.