Waardering overbrengen? Dat doe je met kerstpakketten

Kerstpakket

Inmiddels is het al vele tientallen jaren een soort van traditie dat alle personeelsleden van een bedrijf een kerstpakket ontvangen van hun leidinggevende. Normaliter gebeurt dit half december, sowieso kort voor de kerstdagen daadwerkelijk beginnen. De belangrijkste redenen achter de traditie is al lang niet meer de inhoud van dit cadeau zelf. Nee, het gebaar erachter is voor veel mensen een stuk meer waard. Achter dit gebaar zit namelijk een stukje waardering dat een leidinggevende heeft voor zijn of haar werknemers. En laat dat nou net een zeer belangrijk aspect zijn.

Zelf samenstellen

Het belang van waardering en erkenning

Goed werkgeverschap begint natuurlijk met het vervullen van wettelijke verplichten, dus de primaire arbeidsomstandigheden. Maar anno 2020 is het heel normaal dat werknemers meer van je verwachten. Mensen willen ook plezier in hun werk hebben en zichzelf kunnen ontplooien en ontwikkelen. Hiervoor is het essentieel dat mensen op positieve wijze worden aangespoord. Dit gebeurt bij uitstek door het oprecht tonen van interesse in je personeel en daarbij te laten zien dat je de gedane inspanningen waardeert en erkent. Vooral voor hoger opgeleiden, zo is uit onderzoeken gebleken, is dit een van de belangrijkste drijfveren om carrière te maken. En voor jou als werkgever levert het de volgende voordelen op:

• Werknemers die zich gewaardeerd voelen, blijven langer bij je bedrijf werken en tonen daarbij meer loyaliteit.
• Gewaardeerde medewerkers zijn productiever.
• Mensen die zich gewaardeerd voelen zijn minder vaak ziek.
• Tevreden personeel verspreiden deze tevredenheid en positiviteit. Je bedrijf wordt daardoor een aantrekkelijke werkplek, ook voor zeer getalenteerd personeel.

Voor iedereen