Waarom geluiddempende wanddecoratie voor betere akoestiek zorgt

Veel bedrijven onderschatten het belang van ruimteakoestiek in het interieur op kantoor. Akoestiek is echter wel belangrijk, want het is mede bepalend voor de beleving van klanten en bezoekers. Veel bedrijven richten hun pand in met betonnen wanden, glas en harde vloeren, maar goed voor de akoestiek is dit niet bepaald. Kies daarom voor Geluiddempende wanddecoratie! Meer weten? Lees het in deze blog.

Akoestische wandpanelen als geluiddempende wanddecoratie

Geluiddempende wanddecoratie zoals wandpanelen zorgen ervoor dat de akoestiek in een ruimte verbeterd wordt. Een goede akoestiek is vooral belangrijk in ruimtes waar veel meetings zijn en waar mensen tegelijk praten. Je kunt bijvoorbeeld geluiddempend materiaal plaatsen als vilt op de muur, hierdoor krijg je een gezellige sfeer. Akoestisch vilt wordt ook wel sound absorbing felt genoemd. Het is een materiaal dat makkelijk te verwerken is en een duurzaamheidscertificaat heeft.

Akoestische decoframes

Een andere vorm van geluiddempende wanddecoratie die interessant kan zijn voor bedrijven zijn akoestische decoframes. Deze worden ook wel peesdoekframes genoemd. Dit zijn aluminium frames met een siliconen pees en textieldoek die op de muur geplaatst worden. Er kan nog geluiddempende vilt achter de frames worden geplaatst. Hierdoor krijg je een betere akoestiek. Naast het feit dat decoframes op elke soort muur kunnen worden geplaatst hebben ze nog meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan dat je decoframes kunt inzetten als wandreclame, fotowand of geluiddempende wanddecoratie. Decor Frames zijn daarom ideaal voor openbare ruimtes zoals scholen en zorginstellingen. Daarnaast kun je het textieldoek makkelijk omwisselen als je er op uitgekeken bent.

Akoestische roomdividers

Wil je meer privacy maar een goede akoestiek behouden? Dan zijn akoestische roomdividers misschien een optie voor je. Roomdividers zijn de staande variant van de decoframes. Ze dempen geluid en delen ruimtes in. Om die reden zijn ze ideaal voor kantoorwerkplekken, in wachtruimtes of tussen tafels bij eetgelegenheden. Een ander voordeel van roomdividers is dat ze printbaar zijn en dat je er makkelijk meer sfeer mee aan kunt brengen in een ruimte.

Geluiddempende wanddecoratie van duurzaam materiaal

Steeds meer bedrijven kiezen voor duurzame geluiddempende wanddecoratie. Met akoestische wanddecoratie wordt dit mogelijk gemaakt. Je creëert dus niet alleen een fijne werkplek, maar denkt ook aan het milieu. Duurzame geluiddempende wanddecoratie is een duurzaam alternatief en bestaat grotendeels uit materiaal dat gerecycled is. Katoenvezels van oude spijkerbroeken worden hier bijvoorbeeld voor gebruikt.

Akoestisch behang

Tenslotte is er ook nog akoestisch behang als geluiddempende wanddecoratie. Deze behangsoort heeft een extra dikke laag van geluidsabsorberende foam. Hierdoor worden harde geluidsgolven geneutraliseerd waardoor het geluid een stuk minder hard binnenkomt. Dit behang wordt ook wel de geluiddempende variant van glasweefsel behang genoemd. Een ander voordeel van akoestisch behang is dat het er stijlvol uitziet en je ruimte helemaal afmaakt. Kortom: trendy en praktisch voor in jouw kantoor!