Je personeel opleiden, een leven lang leren, cursussen en trainingen volgen. Je hoort er de laatste jaren veel over. En het zal voor zich spreken dat het belangrijk is dat jouw werknemers altijd de laatste kennis op hun vakgebied hebben. Maar als het gaat over personeel opleiden, dan bedoelen sommigen ook het aanbieden van cursussen, opleidingen en trainingen die niet direct te maken hebben met jullie specifieke vakgebied. Waarom zou je daar als werkgever tijd en geld in steken? Dat is toch niet jouw verantwoordelijkheid en je kunt je afvragen wat het jou oplevert. Veel werkgevers zien dit dan ook niet zitten. Dat is jammer, het kan je namelijk heel veel voordelen bieden!

Voordelen personeel opleiden

Dat er voordelen zitten aan je werknemers vakgerichte opleidingen laten volgen, dat is duidelijk. Je ziet dit direct terug in hun kennis op de werkvloer en het levert jou als werkgever duidelijke voordelen op. Maar je personeel opleiden op andere fronten lijkt minder logisch. Waarom zou je mensen bijvoorbeeld een training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling laten volgen op jouw kosten? Of een training vitaliteit en werkplezier? De reden daarvoor is heel eenvoudig: mensen die zichzelf blijven ontwikkelen zijn gelukkiger, ze hebben meer motivatie en ze presteren beter. Zo heb je indirect dus veel baat bij jouw personeel opleiden, ook als dit niet meteen gaat om het vergroten van de vakkennis! Mensen die niet in ontwikkeling zijn, krijgen vaak het gevoel dat ze stilstaan in hun leven. Er komt sleur in hun leven en dat is niet bevorderlijk. Mensen raken daardoor vaak somber, ze worden ongemotiveerd, halen geen plezier meer uit hun dagelijkse werkzaamheden. En dat zie je terug in het werk, er wordt minder werk verzet per dag, de sfeer binnen je bedrijf gaat achteruit en mensen raken sneller geïrriteerd. Je personeel opleiden betekent dat ze in beweging blijven, dat ze gestimuleerd worden en daardoor met meer plezier in hun dagelijks leven staan.

Verschillende trainingen

De voordelen ven je personeel opleiden zijn dus duidelijk: het levert je gelukkige mensen op die sterk gemotiveerd zijn en beter presteren. Maar hoe kun je nu ervoor zorgen dat mensen trainingen volgen? Het beste is om dit op de werkvloer aan te bieden. Zo hoeft men hier niet ver voor te reizen en niet voor naar een onbekende plek te gaan. Incompany Trainer biedt diverse incompany trainingen voor bedrijven aan. Je kunt dan denken aan cursussen op het gebied van:

  • professionele competenties
  • teambuilding en ontwikkeling
  • communicatie
  • vitaliteit en werkplezier
  • persoonlijke ontwikkeling
  • persoonlijke effectiviteit

Zoals gezegd komt Incompany Trainer naar jouw locatie toe en gaan daar jouw personeel opleiden binnen het gekozen thema. Biedt jouw locatie daar eigenlijk geen gelegenheid voor? Dan is het ook mogelijk om de trainingen op een andere plek te houden. Zij helpen jou graag met het vinden van een geschikte locatie! Ook kunnen zij jou helpen met het vinden van de juiste training. De hierboven genoemde categorieën bevatten namelijk veel verschillende cursussen. Wil je hier meer over weten of over personeel opleiden in het algemeen? Kijk dan eens op de website van Imcompany Trainer voor meer informatie!