Wat is een curriculum Vitae?

loopbaanadvies-outplacement-solliciteren

Je kent het vast wel, een curriculum vitae. Je gebruikt het altijd wanneer je gaat solliciteren. Zo kan het bedrijf zien wie ze voor hun gaan krijgen voordat je daadwerkelijk op gesprek komt. Een curriculum vitae staat ook bekend als CV. Dit is een afkorting van het woord curriculum vitae.

zoek-je-bezieling-bij-loopbaanadvies-outplacement-reintegratie-2e-spoor-

Wat is een curriculum vitae?

Een curriculum vitae is een document met al jouw gegevens. Van jouw persoonlijke gegevens zoals; jouw naam tot jouw werkervaringen. Door middel van jouw curriculum vitae kan het bedrijf waarvoor jij solliciteert zien of jij geschikt bent voor het bedrijf. Ook kunnen ze al jouw ervaringen zien door te kijken naar jouw curriculum vitae. Op jouw curriculum vitae staan verschillende onderwerpen zoals; al jouw opleidingen, werkervaringen, stage-ervaringen en ook jouw hobby’s er staan nog veel meer op jouw CV. Je kan van alles op jouw CV zetten zolang ze voldoen aan de eisen. Je hebt veel verschillende voorbeelden die je online kunt vinden, maar het is wel belangrijk dat je niets letterlijk kopieert. Zo zorg je ervoor dat jouw CV niet bij jouw stijl past waardoor het bedrijf waar je solliciteert een verkeerde indruk over jou krijgt. Het is altijd belangrijk om jezelf te blijven sinds jij daar het meest comfortabel bij voelt en niet te gek gaat reageren. Wanneer jij jezelf blijft merk je ook dat je meer zelfverzekerd overkomt en mensen je eerder aardig vinden.

Wanneer je jouw curriculum vitae maakt moet je wel opletten dat alles wat je opschrijft ook klopt. Wanneer je dit niet doet verwacht het bedrijf meer van jou dan wat je daadwerkelijk kunt. Hierdoor krijgt het bedrijf een slecht beeld over jou en kan het zo zijn dat je wordt ontslagen. Het is belangrijk om alles wat er op jouw CV staat goed bij te houden. Zo zet je jouw meest recente werkervaring bovenaan. Zo hoeft het bedrijf niet alles te lezen voordat ze lezen wat ze nodig hebben. Zet ook geen onnodige informatie op jouw CV. Een bedrijf heeft er niet veel aan wanneer je bij jouw hobby’s; ‘elke week naar de bioscoop gaan om een film te kijken’. Het is informatie dat geen invloed heeft op jouw kans om aangenomen te worden. Door deze dingen te veranderen heeft het bedrijf een goed beeld over jou en kunnen ze beter beslissen of ze jou willen uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.