Zijn jullie al bekend met de term e achter b?

osseforth

e achter b

Wie van jullie zakelijke bestuurders is bekend met de term e achter b? Voor de mensen die hier nog nooit van gehoord hebben, zullen dit artikel zeker gaan waarderen. Allereerst zal uitleggen wat het is, vervolgens wat je ervoor moet doen om dit te behalen. Samengevat is het eigenlijk niks anders als een rijbewijs BE. Deze heeft men nodig indien aanhanger inclusief laadvermogen meer weegt dan de ledige massa van het motorvoertuig. Echter zijn hier wel uitzonderingen op. Wellicht dat je hier al beken mee bent, zo niet zul je er ook zeker iets aan hebben.

Wanneer heb je het niet nodig

rijschoolZoals jullie weten geeft een rijbewijs B de bevoegdheid tot het besturen van een personenauto met een aanhangwagen die inclusief laadvermogen niet meer weegt dan 750 kilogram. Er zijn echter uitzonderingen, namelijk:

  • De aanhangwagen mag, inclusief laadvermogen, niet meer wegen dan de ledige massa van het motorvoertuig dat de aanhangwagen trekt
  • De toegestane maximum massa van de totale combinatie mag niet meer bedragen dan 3.500 kilogram

Verdere regels

Echter wanneer heb je dan zo’n e achter b nodig? Omdat jullie wellicht op zakelijk gebied gebruik moeten maken van een aanhanger moet je vooral letten op de volgende twee punten:

  • Als de aanhanger inclusief laadvermogen meer weegt dan de ledige massa van het motorvoertuig
  • De massa van de totale combinatie meer bedraagt dan 3500 kilogram Met het dit rijbewijs ben je dus niet beperkt in het gewicht van de aanhangwagen die getrokken mag worden.

osseforth

Natuurlijk wil ik jullie ook graag aan rijschool aanraden, deze heeft namelijk een hoge reputatie biedt goede begeleiding. Hun naam is Osseforth, indien je hun website wil bezoeken, verwijs ik je door naar osseforth.nl.