Zo word je geholpen bij re-integratie tweede spoor

Na langdurige ziekte ben je klaar om weer aan het werk te gaan. Je zou graag terugkomen bij je oude werkgever, maar zij hebben helaas geen geschikte plek meer voor je omdat je zo lang bent weggeweest. Wees niet bang, want het is wel de verantwoordelijkheid van jouw oude werkgever om je ergens anders aan de slag te laten gaan. Hiervoor schakelen zij dan vaak een specialist in die samen met jou het re-integratie tweede spoor traject gaat doorlopen, zodat je gauw een nieuwe baan vindt. Hoe dat werkt lees je in deze blog, dus we duiken er direct in!

Sneller!

Jij wilt graag weer aan het werk, want je hebt je lang genoeg verveeld toen je ziek was. Jouw werkgever wil dat je weer gaat werken, omdat ze het jou gunnen maar ook omdat het hen geld kost zolang je nog niet aan het werk bent. De specialist wil jou ook snel aan het werk hebben, dat is simpelweg zijn of haar werk. Snelheid is dus belangrijk, maar je moet wel goed terecht komen. Hier zal de specialist goed op letten.

Zorg en aandacht

Naast snelheid zal de specialist dus met zorg en aandacht naar jouw situatie kijken en je helpen om een geschikte, nieuwe baan te vinden. Dit hoeft niet eens meteen goed te zijn. Kom je ergens terecht waar je toch niet op je plek blijkt te zitten? Dan betaalt jouw oude werkgever nog altijd de specialist en gaan jullie samen op zoek naar een plek die wel perfect bij je past! Wanneer je ergens begint zal de specialist je nog regelmatig spreken om er zeker van te zijn dat je goed terecht bent gekomen.

Goed geregeld

Het geeft een prettig gevoel om te weten dat je wordt geholpen in de zoektocht naar een nieuwe baan wanneer je langdurig ziek bent geweest. We hopen je hier met deze blog een beter beeld van te hebben gegeven!