De voordelen van een flexibele debiteurenfinanciering

Het is belangrijk voor bedrijven om goed na te denken over het afsluiten van een flexibele debiteurenfinanciering. Voordat je een besluit maakt is meer over factoring weten van heel erg groot belang. Er zitten namelijk erg veel voordelen verbonden aan het hebben van een flexibele debiteurenfinanciering bij een factoringmaatschappij. Door meer te leren over de voordelen van een flexibele debiteurenfinanciering kun je er zeker van worden dat deze manier van factoring ook heel erg goed bij jouw bedrijf past. 

Onderstaand lees je meer over de grootste voordelen van een flexibele debiteurenfinanciering bij een goede factoringmaatschappij. 

Niet meer hoeven te wachten op de betaling van een factuur

Het komt bij vele bedrijven heel erg vaak voor: je hebt een product verstuurd en de klant heeft het binnen gehad en is tevreden, maar toch kan het nog lange tijd duren voordat de klant de factuur betaald. Dit soort situaties komen ook vaak voor wanneer je een dienst hebt gedaan voor een opdrachtgever. In dit soort situaties komt factoring goed van pas. 

Een factoringmaatschappij betaalt de betreffende factuur namelijk wel direct aan jou en wacht vervolgens zelf de betaling van de klant af. Hierdoor heb jij geen omkijken meer naar onbetaalde facturen en kun je het geld meteen weer goed besteden zonder dat je een lening bent aangegaan. 

Geen tijd meer kwijt aan debiteurenbeheer

Wanneer je kiest voor een flexibele debiteurenfinanciering ben je ook geen tijd meer kwijt aan debiteurenbeheer. De factoringmaatschappij neemt dit namelijk van je over. Zij regelen de herinneringen en het contact met klanten wanneer een factuur te laat betaald wordt. Dit gaat niet ten koste van het klantcontact want een goede factoringmaatschappij overlegt altijd met het bedrijf voor het maken van besluiten. 

Er zitten dus erg veel voordelen aan factoring overlaten aan een goede factoringmaatschappij. Zo houd je meer tijd over en heb je ten alle tijden het verdiende geld.