Een zakelijke lening berekenen

zakelijke lening berekenen

Lees hier over een zakelijke lening berekenen. Ook als je geen bedrijf hebt of wil beginnen, kan dit artikel nuttige informatie bevatten, want ook particulieren kunnen geld verdienen met vreemd vermogen. Echter allereerst een stukje geschiedenis over de zakelijke lening.

zakelijke lening berekenen

Uitgevonden door boeren

Er is een bank groot geworden dankzij de agrarische sector. Van oudsher ging een jonge boer om twee leningen. Een langlopende om het bedrijf te kunnen beginnen en een kort krediet om het seizoen door te komen. Daar zaten dan ook wat verzekeringen aan vast. Zoals het toen werkte, werkt het nu nog. Een hypotheek om het boerenbedrijf te verkrijgen, en in het voorjaar een lening voor zaad of pootgoed. Na de oogst kan dat krediet afgelost worden. Het kan helaas ook anders lopen dan gepland. Een boer kan jong sterven, daarom bij de hypotheek een levensverzekering, plus een oogst kan mislukken, en daarvoor is dan ook een verzekering.

De rente is lager dan de inflatie

Een zakelijke lening berekenen is momenteel heel eenvoudig. Als er op een zakelijke rekening een forse rente van 20% zou staan, dan moet je investeren in iets wat op jaarbasis meer opbrengt dan 20% anders maak je verlies. Maar omdat de rente zo extreem laag is maak je al snel winst. Als voorbeeld, je zal als particulier een zakelijke lening aangaan voor een zonnepaneel voor op je woning. Wat zal de rente zijn, misschien 4% per jaar? Een zonnepaneel levert wel meer op dan 4%. Dan heb je ook nog de factor inflatie. Nu kun je voor weinig geld een zonnepaneel kopen, maar de prijzen stijgen snel. Bij een lening berekenen werkt het net zo eenvoudig als het voorbeeldje van de particulier met een zonnepaneel. Als jij alle diploma’s hebt om rijlessen te geven, dan is eigenlijk nu de kans om voor jezelf te beginnen, en die eigen leswagen te kopen. Je kan makkelijk en goed inschatten hoeveel je op de auto gaat verdienen, en dat zal altijd fors meer zijn dan dat je aan rente over de lening moet betalen.