Goed geschud helpt bij hybride onderwijs

Na de corona crisis is hybride onderwijs steeds populairder geworden. Voorheen werd onderwijs vooral op locatie gegeven en werden de colleges niet opgenomen. Nu worden de colleges wel vaak opgenomen en ze zijn soms zelfs live te volgen vanuit huis. Dit was nodig om studenten alsnog veilig les te kunnen geven zonder dat ze naar school hoefden te komen waar ze ziek konden worden. Nu is het alsnog heel handig voor mensen die een college niet kunnen bijwonen doordat ze ziek zijn of een andere afspraak hebben waar ze niet onderuit komen. Er komt wel wat bij kijken om hybride onderwijs een succes te maken.

Technische aspecten

Goed geschud: adviesbureau in onderwijs is een organisatie die onder andere helpt bij onderwijsgerelateerde vraagstukken. Dit is nodig, omdat er bepaalde aanpassingen moeten worden gemaakt om hybride onderwijs mogelijk te maken. Er moeten bijvoorbeelde goede camera’s worden geïnstalleerd om de colleges op te nemen. Daarnaast moeten er goede microfoons worden aangeschaft voor goed geluid en opname software is ook niet onbelangrijk. Op hun website lees je alles over Goed Geschud

Goed idee?

Hybride onderwijs heeft ook nadelen. Er zullen minder studenten op komen dagen voor colleges doordat het toch wordt opgenomen. Dat is vervelend voor de docent, maar ook voor de studenten die wel komen opdagen, want het is moeilijker om een interactieve les in elkaar te zetten als er heel weinig mensen zijn. Toch is het goed om lessen op te nemen, want er kunnen altijd dingen gebeuren in de levens van studenten waar ze niks aan kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan afspraken bij de huisarts of een overlijden van een geliefde. Het is ook handig voor mensen die niet neurotypische zijn die beter kunnen focussen in hun eigen huis. Als laatste voorkom je hiermee voor veel studenten lange reistijden. Met het kamertekort zijn studenten lang onderweg om naar een les toe te komen en kunnen ze minder tijd besteden aan huiswerk.