Waar je op moet letten bij de aanschaf van een pompwagen

Pompwagens zijn een van de belangrijkste gereedschappen in het magazijn. Dankzij pompwagens kunnen de zwaarste pallets zonder enige moeite binnen korte tijd het hele magazijn door worden getransporteerd. Maar met de groeiende belangstelling voor pompwagens is de variatie tussen de machines wel toegenomen. Waar je vroeger enkel simpele mechanische pompwagens had zijn er nu pompwagens met eigen aandrijving, zodat het verplaatsen van goederen nog makkelijker wordt. Ook is het hefvermogen van de pompwagens enorm toegenomen. Een greep uit de beschikbare pompwagens kan je hier vinden: https://be.still.shop/. Als je een pompwagen aanschaft is het wel belangrijk dat je de juiste keuze maakt, het zijn namelijk vrij dure machines, en je koopt er zelden maar één.

Wel of geen aandrijving?

Er bestaan zowel volledig handmatige pompwagens als pompwagens met een eigen aandrijving. Handmatige pompwagens zijn een stuk goedkoper dan pompwagens met aandrijving, maar het kost wel meer tijd en moeite om er goederen mee te verplaatsen. Elektrische pompwagens daarentegen hebben een eigen aandrijving, hierdoor hoeft de bestuurder niet meer zelf de goederen te duwen. Dit heeft vele voordelen, zo wordt het transport van goederen zowel makkelijker en sneller, wat een enorme tijdswinst op kan leveren. Het is dan ook vanwege die tijdswinst dat elektrische pompwagens beter zijn: hoewel ze duurder zijn dan handmatige heb je die investering door de tijdsbesparing zo terugverdient

De hefcapaciteit van de pompwagen

Niet iedereen heeft dezelfde eisen, dus er bestaan ook aardig wat verschillen wat betreft de hefcapaciteit van een pompwagen. Het is belangrijk dat de pompwagens die je gaat gebruiken meer kunnen dragen dan je van plant bent om ermee te gaan vervoeren. Zo heb je namelijk nog altijd wat groeiruimte. Ook is de lengte van de vorken van de pompwagens van belang. Een langere vork zorgt er namelijk voor dat het gewicht van de vracht beter wordt verdeeld, hierdoor is de pompwagen stabieler.