Hypotheek

Heb je een lening? Die kun je oversluiten. Een lening oversluiten is iets waar veel mensen niks vanaf weten. En dat terwijl het ze zomaar zou kunnen helpen. Hoe het werkt, wat het is en wanneer het gunstig is voor jou? Dat ontdek je hier.

Wat is een lening oversluiten?

Het oversluiten van een lening kan in veel situaties zeer lonend zijn. Wanneer je hiervoor kiest, los je jouw bestaande lening af met een nieuwe lening. Je kiest voor zo’n alternatief als bijvoorbeeld een andere kredietverstrekker een lagere rente hanteert, waardoor je minder hoeft af te dragen. Zeker als je meerdere leningen aflost, is dit aan te raden.

Hypotheek

Hoe het werkt

Bij het oversluiten van een persoonlijke lening, moet je een boete betalen. Dit is echter niet het geval bij een doorlopend krediet. Die kun je zonder extra kosten te maken met een nieuw geleend bedrag aflossen. Het is overigens wél belangrijk dat je controleert dat je geen tijdelijke actierente afsluit wanneer je overstapt naar een nieuwe kredietverstrekker. Anders kan het voordeel zomaar uitlopen in een fiasco: die actierente houdt immers ooit op. 

Hulp bij een lening oversluiten

Er zijn een heleboel banken en andere financiële instellingen die met ongevraagde adviezen komen over leningen oversluiten. Het is daarom altijd goed om te zoeken naar een onafhankelijke partij die jou kan adviseren over de mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld eens online of je een goede vergelijkingssite kan vinden die jou een actueel overzicht geeft van de verschillende opties als het gaat om leningen oversluiten.