Een webapplicatie ontwikkelen of laat je het doen?

Je wilt een webapplicatie ontwikkelen en nu heb je een enthousiaste ICT’er in dienst die wel wat van coderen afweet. De medewerker zou het hartstikke leuk vinden om voor de organisatie een webapplicatie te ontwikkelen. Met voor jou als voordeel dat het een voordelige optie is. Toch is het verstandiger om een specialist in te schakelen. En in onze blog leggen wij waarom dat zo is.

Plan van aanpak, je weet waar je aan toe bent

Voor een webapplicatie ontwikkelen is er een duidelijke roadmap nodig. Met een plan van aanpak weet je precies in welke ontwikkelingsfase de applicatie zich bevindt en wanneer je de oplevering kunt verwachten. Tijdens de ontwikkelingsfase komen er steeds meer eisen en wensen naar boven en daar kan een specialist veel beter op inspelen dan een medewerker die de klus naast zijn dagelijkse werkzaamheden doet. Daarnaast durft een specialist tegengas te geven. Over welke mogelijkheden te zijn en of de gestelde deadlines realistisch zijn. 

Webapplicatie ontwikkelen

Webapplicaties worden vaak gebouwd op bestaande code of applicaties die al succesvol zijn gebleken. Het is ook helemaal niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden. Door onderdelen en code opnieuw te gebruiken, kan een specialist een hoop tijd en dus geld besparen. Een zogenaamde hobbyist die wel iets van coderen afweet komt veel sneller knel te zitten en heeft eigenlijk weinig tot geen kennis van de oplossingen die er al zijn. Met het risico dat het project een vertraging oploopt of na voltooiing niet naar wens functioneert.

Webapplicatie ontwikkelen, agile werken is de sleutel tot succes!

Je hebt vast en zeker wel eens iets gehoord of gelezen over agile werken en bij een webapplicatie ontwikkelen is agile werken de methode om tot een mooi resultaat te komen. Met agile werken wordt de applicatie stap voor stap ontwikkeld. De functies worden één voor één gebouwd, getest en opgeleverd. Pas het moment dat het naar wens is kan de volgende functionaliteit van de applicatie gebouwd worden. Zo blijft de focus aanwezig en kan er vrij snel en efficiënt een applicatie gebouwd worden. 

Altijd in control

Je wilt natuurlijk wel de controle houden over de ontwikkeling van de webapplicatie en nu denk je dat die enthousiaste ICT’er veel beter aangestuurd kan worden dan een externe partij. Maar feitelijk heb je precies dezelfde controle! Een groot pluspunt van een ontwikkelaar is dat hij dedicated bezig is. Terwijl diezelfde ICT’er die je hebt gevraagd om de webapplicatie te ontwikkelen ook zijn eigen werk heeft en de beoogde deadlines niet kan halen vanwege de werkdruk. 

Webapplicatie ontwikkelen door derde partij is goedkoper

Het klinkt misschien raar, maar het is uiteindelijk veel goedkoper om een webapplicatie te laten ontwikkelen. Een snelle oplevering van een goed werkende webapplicatie levert binnen een mum van tijd veel meer op dan een webapplicatie die minder goed werkt en die niet af is. Terwijl je waarschijnlijk ook niet over de functies kan beschikken die je wel graag zou willen hebben. Een webapplicatie ontwikkelen? Schakel dan de hulp van de experts in!