Spreekt de food en agri-sector jou aan? Ga er gewoon in werken!

Vandaag de dag is het steeds lastiger om het juiste personeel te kunnen aantrekken. Of tenminste, er komen hoogstwaarschijnlijk genoeg sollicitaties binnen; alleen komt er geen match omdat de personen niet beschikken over de juiste papieren, kennis en/of ervaring. Daarom is het ook een goed idee om jouw werving en selectie te laten doen door een extern bedrijf. Hierdoor weet je zeker dat het personeel wat door de selectie heen komt, ook echt van kwalitatief hoog niveau is.

Dit zijn de markt- en functiegebieden

Het is belangrijk om alvorens te gaan kijken in welk(e) marktgebied(en) jij wilt gaan werken. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden zoals de volgende marktgebieden in de food en agri-sector: Agri, akkerbouw, tuinbouw, veehouderij, biotechnologie, animal health, agrotechniek, food, retail/foodservice, biobased economy, industrie, food processing, nutrition/health, groothandel, environment, advies & onderzoek en duurzaamheid & sustainability. Dit laat zien dat je ontzettend veel keuze heb. Voor de eigenaren van bedrijven is het goed om te weten dat de volgende functiegebieden worden verzorgd: Sales & marketing, operations & engineering, quality & R&D, supply chain, finance & HR en executive.

Je kan in deze arbeidsvormen werken

Als je gaat werken bij een bedrijf, is het handig om voor jezelf te beslissen in welke arbeidsvorm je wilt gaan werken. Hierbij kan je denken aan een vast contract, dit betekent dat je voor één bedrijf gaat werken waarin jij zeker weten in de toekomst jezelf daar nog ziet werken. Verder kan je ook kiezen om aan het werk te gaan als interim. Wanneer je aan het werk gaat als interim, betekent dit dat jij een tijdelijke opdracht aangaat bij een bedrijf. Dit geeft je zowel veel diversiteit, maar ook onzekerheid. Als jij als interim gaat werken, ga je aan de slag bij veel verschillende bedrijven. Je krijgt dus van elk bedrijf wat mee waardoor jij veel informatie verkrijgt van verschillende bedrijven, wat ontzettend leuk en vooral leerzaam is. Zo weet je namelijk echt welk marktgebied bij jou past. Het heeft echter ook zo zijn nadeel, namelijk dat je tijdelijk in dienst bent bij een bedrijf. Hierdoor zal je ook vaak onzekerheid kennen vanwege het moeten regelen van een volgende opdrachtgever.

Hoe ziet het proces eruit?

Voor mensen die werk zoeken en werk aanbieden is het prettig om te weten hoe het wervingsproces eruit ziet. Het begint namelijk bij een bedrijfsanalyse en vacature analyse. Daarna wordt er gekeken naar job marketing, wordt er gekeken naar het juiste personeel en zal er een selectie plaatsvinden. Nadat de juiste persoon is gevonden, zal er de juiste begeleiding zijn om hem of haar te introduceren bij het bedrijf.

Waarom nou een recruitment bureau?

Wanneer je dus echt op zoek bent naar het juiste personeel, waarbij je zeker weet dat zo ook echt de job aan kunnen. Dan kan het handig zijn om een kijkje te nemen bij Ceresrecruitment. Hiermee krijg jij namelijk ervaren consultants die jouw helpen met het vinden van dit personeel, zijn ze internationaal gericht, hebben ze een transparante communicatie en een uitgebreide kennis van de food en agri markt.