Waarom hoort duurzaamheid bij iedere baan?

We moeten er vandaag de dag echt aan geloven. Ik bedoel namelijk het belang van duurzaamheid. Het is namelijk steeds belangrijker geworden om mee te denken en mee te werken aan het welzijn van de aarde. We leven namelijk in een tijd waarin we met veel te maken krijgen met de klimaatdoelen van in eerste instantie 2030. Hierin is een voorbeeld dat we gasvrij gaan leven. Dit omdat gas een fossiele brandstof is en dat betekent dat het op een gegeven moment op raakt. Mede hierdoor is het zo belangrijk dat we aan onze aarde denken en dit kunnen we allemaal al op het werk doen. Als je toe bent aan iets anders, is het goed om ook te kijken projecten duurzaam.

Een nieuwe, duurzame economie

Net zoals alle andere voorgaande veranderingen in de wereld, zullen er ook een aantal nog komen. Het is dan belangrijk dat je daar op de juiste manier op inspeelt. Dit biedt zowel kansen, maar ook zal je genoodzaakt worden. Net zoals het onderwerp duurzaamheid. Een aantal jaren terug begon dit onderwerp steeds meer vorm te krijgen. Hierin zijn er altijd voorlopers geweest die het onderwerp gelijk integreren, maar de meeste kijken eerst de kat uit de boom. Het biedt echter een mooie kans als je nu al grote stappen hebt gemaakt in duurzaamheid binnen jouw bedrijfsvoering. Hierbij kunnen vacatures milieu gerelateerd zijn ook helpen. 

Welke sectoren zijn geschikt voor duurzaamheid? 

Duurzaamheid is een zodanig groot begrip dat het niet meer in een hokje is te stoppen. Daarom kan je eigenlijk in alle sectoren gaan werken als duurzaamheid hoog in het vaandel staat bij jou. Maar in met name een aantal sectoren kan er goed worden gewerkt met duurzaam ondernemen. Deze sectoren zijn: Overheid, klimaat & energie, bouw, natuur & milieu, agri & food en industrie. Hierin wordt er actief aandacht besteed aan diverse thema’s met een duidelijke focus op de mens, milieu en economie.

In welke arbeidsvorm kan je werken?

Wanneer je gaat solliciteren voor een duurzame baan, is het verstandig om bij jezelf na te gaan in welke arbeidsvorm je dit wil gaan uitoefenen. Dit kan bijvoorbeeld als interim of in een vast contract. Als je als interim gaat werken, zal dit betekenen dat jij een tijdelijke opdracht vervult bij een bedrijf. Dit geeft je zowel veel diversiteit, maar ook onzekerheid. Want wanneer jij als interim gaat werken, ga je aan de slag bij veel verschillende bedrijven. Je krijgt dus van elk bedrijf een inzicht, wat ontzettend leuk is. Maar doordat je tijdelijk in dienst bent bij een bedrijf, zal je ook vaak onzekerheid kennen vanwege het moeten regelen van een volgende opdrachtgever. Maar als je vast in dienst gaat bij één bedrijf, heb je de zekerheid voor in de toekomst wel. Hierbij is de kans er wel dat je minder diversiteit krijgt, maar dit is nog voldoende terug te halen in het werk.

Hier kan je aan denken

Er zijn verschillende voorbeelden als je voor een duurzame vacature gaat. Hierbij gaat het van een agrarisch grondverwerver voor zonneparken tot een adviseur MER. Het aanbod is ontzettend groot en daarom is het dan ook slim om dit via een werving en selectiebureau te laten doen. Hierbij hoef jij je geen zorgen te maken over het vinden van een opdrachtgever, maar kan jij met volle moed jouw duurzame carrière tegemoet gaan.